Menu

Blog

Maxeda Marktplaats Integratie | Koongo

Ontsluit groeikansen op de Maxeda marktplaats met Koongo als je belangrijkste partner. Naadloze afhandeling van productvermeldingen en orderbeheer, waardoor je moeiteloos je omzet kunt verhogen en je merkprestaties kunt verbeteren. Ontdek waarom Koongo de ideale brug is tussen jouw producten en Maxeda.

Verkopen op de marktplaats van Maxeda biedt bedrijven in de doe-het-zelf-sector aanzienlijke voordelen. Ten eerste krijgen verkopers toegang tot een groot klantenbestand via Maxeda’s populaire ketens zoals Praxis en Brico, die sterk vertegenwoordigd zijn in Nederland, België en Luxemburg. Dankzij het gevestigde merkvertrouwen van de marktplaats kunnen verkopers een betrouwbare markt aanboren met een hoog consumentenvertrouwen.

Daarnaast biedt Maxeda omnichannel verkoopondersteuning, waarbij online en in-store kanalen worden gecombineerd. Dit helpt verkopers hun productzichtbaarheid te vergroten en de verkoop via meerdere contactpunten te stimuleren. Maxeda is een aantrekkelijk platform voor verkopers die willen uitbreiden in de woonbranche en tegelijkertijd willen profiteren van efficiënte tools en een loyaal klantenbestand.

Over Maxeda

Maxeda is een prominent detailhandelsconcern in de Benelux, vooral bekend om zijn Doe-Het-Zelf ketens. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als Vendex KBB, een groot Nederlands conglomeraat. In 2004 werd het overgenomen door een private equity consortium onder leiding van Kohlberg Kravis Roberts (KKR) en in 2006 kreeg het een nieuwe naam: Maxeda.

Aanvankelijk had Maxeda verschillende retailsegmenten, waaronder mode, warenhuizen en elektronica. Begin 2010 richtte het bedrijf zich echter alleen nog op de doe-het-zelfsector. Deze overgang leidde tot de verkoop van verschillende activa, zoals de V&D warenhuizen, De Bijenkorf en modemerken zoals HEMA en M&S Mode. Tegenwoordig exploiteert Maxeda twee grote Doe-Het-Zelf ketens:

  1. Praxis in Nederland
  2. Brico en BricoPlanit in België en Luxemburg

Het bedrijfsmodel van Maxeda draait om het leveren van producten, gereedschappen en materialen voor woningverbetering aan een brede klantenkring, waaronder doe-het-zelvers en professionele aannemers.

Voordelen van verkopen op Maxeda Marktplaats

Verkopen op de Maxeda marktplaats biedt een aantal belangrijke voordelen voor bedrijven, met name in de doe-het-zelf en woningverbeteringssector:

Toegang tot een groot klantenbestand

Maxeda exploiteert bekende doe-het-zelfketens zoals Praxis in Nederland en Brico/BricoPlanit in België en Luxemburg. Dit geeft verkopers toegang tot een breed en betrokken publiek van doe-het-zelvers en professionals.

Verbeterde merkzichtbaarheid

Door producten op de platforms van Maxeda te plaatsen, kunnen bedrijven de zichtbaarheid van hun merk in de Benelux aanzienlijk vergroten en klanten bereiken die al op zoek zijn naar doe-het-zelfproducten.

Gestroomlijnde activiteiten met integratie van Koongo

Met Koongo kunnen verkopers productvermeldingen efficiënt beheren, gegevens synchroniseren en bestellingen automatiseren op meerdere marktplaatsen, waaronder Maxeda. Deze integratie vermindert handmatig werk en helpt verkopers hun activiteiten eenvoudig uit te breiden.

Sterk verkooppotentieel

Met Maxeda’s focus op de bloeiende doe-het-zelf-sector profiteren verkopers van de toegenomen mogelijkheden om hun omzet te laten groeien in een niche met een constante vraag, met name op het gebied van woningverbetering, tuinieren en bouwmaterialen.

Ondersteuning voor internationale expansie

De aanwezigheid van Maxeda in meerdere landen maakt het een ideale marktplaats voor bedrijven die hun bereik willen uitbreiden van lokale markten naar aangrenzende regio’s zoals België, Luxemburg en Nederland.

Deze voordelen maken Maxeda tot een robuuste marktplaats voor doe-het-zelf en woningverbetering, die groeimogelijkheden biedt met gestroomlijnde activiteiten en een brede regionale dekking.


Maxeda Marktplaats Vergoedingen: 7-17% Commissie + €66 Maandelijks

Maxeda, de Doe-Het-Zelf marktplaats met merken als Brico, BricoPlanit en Praxis, rekent verkopers een maandelijks bedrag van €66 (exclusief btw) om hun producten op de markt te brengen. Daarnaast betalen verkopers een commissie van 7% tot 17% op elk verkocht product, afhankelijk van de productcategorie. Dit maakt Maxeda een concurrerende marktplaats voor doe-het-zelf verkopers, met een groot bereik in de Benelux. Het platform is snel gegroeid en heeft tienduizenden nieuwe producten toegevoegd aan zijn merken.

Wat zijn de vereisten voor productgegevens van Maxeda?

Om op de Maxeda marktplaats te kunnen verkopen, moeten verkopers ervoor zorgen dat hun productgegevens aan specifieke eisen voldoen om aanbiedingen te optimaliseren en de zichtbaarheid te verbeteren. Koongo structureert deze vereisten voor productgegevens meestal in een productfeed die kritieke details bevat zoals:

Merkinformatie

Het merk of de fabrikant van het product moet duidelijk worden vermeld.

Unieke Identifiers

Elk product moet een unieke identificatie hebben, zoals een EAN-code (Europees artikelnummer).

Producttitel en -omschrijvingen

Nauwkeurige, precieze en trefwoordgeoptimaliseerde titels en beschrijvingen zijn essentieel. Deze moeten voldoen aan karakterbeperkingen en opmaakregels die specifiek zijn voor Maxeda.

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen en voorraadniveaus moeten nauwkeurig en in real-time worden bijgewerkt om problemen als over- of onderverkoop te voorkomen.

Afbeeldingen

Afbeeldingen van hoge kwaliteit die voldoen aan specifieke richtlijnen voor grootte en formaat zijn cruciaal voor het maximaliseren van de aantrekkingskracht van een product.

Categorie In kaart brengen

Het goed in kaart brengen van productcategorieën volgens de structuur van Maxeda is nodig om ervoor te zorgen dat artikelen in de juiste secties van de marktplaats komen te staan.

Deze productfeeds kunnen worden gemaakt en geoptimaliseerd met tools zoals Koongo, waarmee verkopers hun aanbiedingen automatisch kunnen synchroniseren en beheren op Maxeda, zodat ze voldoen aan alle noodzakelijke richtlijnen voor gegevensopmaak en indiening.

Voordelen van het gebruik van Koongo voor Maxeda Marktplaats Integratie

Het gebruik van Koongo voor de integratie met de Maxeda marktplaats biedt verschillende belangrijke voordelen:

Automatisering en efficiëntie

Koongo automatiseert de synchronisatie van productgegevens en orderbeheer, waardoor er minder handmatig werk nodig is en de lijsten en voorraadniveaus altijd actueel zijn. Dit minimaliseert fouten zoals overselling of onnauwkeurige prijzen, waardoor de klanttevredenheid toeneemt.

Integratie van meerdere kanalen

Koongo ondersteunt integratie met meer dan 500 verkoopkanalen, waaronder Maxeda. Hierdoor kunnen bedrijven hun aanbiedingen op meerdere marktplaatsen vanaf één platform beheren, hun bereik vergroten en verkopers helpen nieuwe markten aan te boren zonder dubbel werk te hoeven doen.

Geoptimaliseerde productfeeds

Koongo biedt tools om productfeeds te optimaliseren volgens de specifieke eisen van Maxeda, zoals het waarborgen van de juiste categorisatie, afbeeldingsformaten en productdetails. Dit vergroot de kans op zichtbaarheid van producten en een hogere conversie.

Real-time gegevenssynchronisatie

De realtime API-verbindingen van Koongo werken de voorraadniveaus en bestelstatussen bij, waardoor het risico van miscommunicatie tussen de marktplaats en de voorraad van de verkoper wordt verminderd.

Aanpasbaar en schaalbaar

Met Koongo kunnen bedrijven hun productgegevens aanpassen met geavanceerde filters en kaartfuncties, waardoor het eenvoudiger wordt om activiteiten in meerdere regio’s uit te breiden en zich op Maxeda te richten op verschillende klantsegmenten.

Deze voordelen helpen bedrijven hun activiteiten te stroomlijnen, hun bereik te vergroten en hun verkoopprestaties op de Maxeda-marktplaats te verbeteren.

Hoe kan ik beginnen met Maxeda-integratie?

De integratie van Koongo met Maxeda Marktplaats stroomlijnt het verkoopproces, verbetert de efficiëntie en biedt waardevolle inzichten die je helpen je bedrijf te laten groeien. Door routinetaken te automatiseren en het beheer te centraliseren, kun je je met Koongo richten op strategische activiteiten die de verkoop en klanttevredenheid stimuleren. Volg de stappen in deze handleiding om aan de slag te gaan met Koongo en te profiteren van de vele voordelen voor je Maxeda Marktplaats activiteiten.

Je kunt je hier registreren voor het Maxeda account.

Start je gratis proefperiode van 30 dagen met Koongo en upload je productgegevens naar Koongo. Bekijk dan de Maxeda gids voor het instellen van de kanaalintegratie. Koongo ondersteunt extra verkoopkanalen en online marktplaatsen. Als je vragen hebt, neem dan contact op met support@koongo.com.

We zijn er om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je ervaring met Maxeda Marktplaats en Koongo uitzonderlijk is.

Heb je nog geen Koongo-account?

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie