Menu

Blog

Hoe met winst verkopen op Cdiscount

Ben je bereid om je op de Franse markt te richten? Heb je al gehoord van de Cdiscount marktplaats? Het is de leidende marktplaats in Frankrijk wat betreft omzet met een groei die boven het marktgemiddelde ligt. Ze hebben een breed scala aan producten, van culturele goederen, hightech, IT, huishoudelijke en persoonlijke apparaten tot voedingsmiddelen. De Franse marktplaats heeft zichzelf gepositioneerd als online discountwinkel en zijn grote publiek is altijd op zoek naar de best mogelijke online deal.

Wat is Cdiscount precies? Het is de afgelopen 20 jaar gegroeid en is momenteel de grootste online marktplaats in Frankrijk. Het begon als een gewone online verkoper die zijn eigen producten verkocht; na 10 jaar activiteit werd de marktplaats gelanceerd en opengesteld voor externe verkopers die de filosofie van Cdiscount wilden delen, namelijk producten van topkwaliteit aanbieden tegen de laagst mogelijke prijs.

Voordelen van verkopen op Cdiscount Marktplaats

De Franse website-interface is eenvoudig te beheren. Het biedt een enorme catalogus met meer dan 40 categorieën en 2000 subcategorieën. Daarom biedt het een opvallende plaatsing van productprijzen en kortingen. Het staat bekend om het snelle inschrijvings- en goedkeuringsproces voor zijn verkopers, zodat ze vrijwel meteen bestellingen kunnen ontvangen. Je kunt verkopers van andere gigantische marktplaatsen zoals Amazon of eBay vinden die verkopen op Cdiscount. Het opstartproces is snel en de verkoopkosten zijn betaalbaar. In tegenstelling tot andere bekende marktplaatsen wordt de toegang niet beperkt tot externe verkopers. Het maakt niet uit waar je bedrijf is gevestigd, je bent altijd welkom om je producten aan te bieden op de Cdiscount marktplaats. Het is geen toeval dat ze het aantal externe verkopers de afgelopen jaren exponentieel hebben uitgebreid, tot nu bijna 11.5k actieve verkopers wereldwijd.

Dingen die je moet overwegen voordat je besluit te verkopen op Cdiscount:

  • Verkopers betalen een commissie als ze verkopen (van 5% tot 20%) plus een vast maandelijks abonnementsgeld dat momenteel 39,99€ bedraagt. Cdiscount biedt Koongo-gebruikers een gratis Cdiscount-account voor 3 maanden aan. Verkopers hebben gratis toegang tot de Cdiscount marktplaats en haar bronnen met de mogelijkheid om een onbeperkt aantal producten te uploaden en er is geen verbintenis vereist.
  • Verkopers hebben toegang tot een groot aantal trouwe klanten (ongeveer 12 miljoen/maand) die zich voornamelijk in Frankrijk bevinden, maar aanwezig zijn in meer dan 70 landen; het is een geweldige manier om je e-commerce bedrijf uit te breiden, vooral op de Franse markt.
  • Verkopers hebben toegang tot de productstatistieken en klanteninformatie van Cdiscount om potentiëlen beter te identificeren, de productprijzen aan te passen om beter te kunnen concurreren, of gewoon hun verkoop te verhogen met behulp van marketingcampagnes, dagelijkse aanbiedingen of de speciale kortingen op de verkoopkosten die Cdiscount aanbiedt.
  • Verkopers kunnen ook gebruik maken van de logistieke en fulfillment service van Cdiscount die de opslag, verpakking, verzending en bezorging overneemt. Het is een interessante extra service die ervoor zorgt dat je altijd de verzenddeadlines haalt en tevreden klanten en goede recensies krijgt.

Dingen die je nodig hebt voordat je begint met het inschrijvingsproces:

  • Een geldige BTW/TAX-code om een zakelijke rekening te openen bij Cdiscount
  • Producten geïdentificeerd met echte EAN-codes
  • Producttitels en -beschrijvingen in het Frans. Basisinformatie zoals producttype, merk, model (voornamelijk technische producten) en geslacht (mode) is vereist.
  • Verzend je bestellingen binnen 2 werkdagen
  • Verboden artikelen zoals medicijnen, drugs, levende dieren, wapens of discriminerende artikelen worden niet toegestaan door Cdiscount.

Wat kan ik verkopen op Cdiscount?

Als je eindelijk bent begonnen met het snelle onboardingproces om je producten te verkopen op Cdiscount, zul je blij zijn om te weten dat Cdiscount meer dan 12 miljoen/maand unieke bezoekers heeft en een groot aantal actieve gebruikers die op zoek zijn naar bijna alles op het gebied van elektronica, mobiele telefoons, tablets, laptops, computers, luidsprekers, boeken, speelgoed, games, mode, sieraden, kleding, babyaccessoires, gezondheidszorg, tassen en bijna alle soorten producten. Het is belangrijk om te weten dat ongeveer 30% van de omzet van Cdiscount bestaat uit consumentenelektronica en computerapparatuur. Als je een hightech- of IT-verkoper bent, is het een must dat je je producten gaat verkopen en aanbieden op Cdiscount vanwege de bestaande grote vraag.

Er zijn een aantal best practices om te verkopen op Cdiscount die je zeker zullen helpen om je bedrijf op deze marktplaats te laten groeien.

  • Probeer snelle en gratis verzendopties aan te bieden aan je klanten
  • Probeer productprijzen zo laag mogelijk te houden. Je kunt een softwareoplossing voor dynamische prijzen gebruiken zoals Prisync
  • Probeer uitgebreid te werken aan je promoties met kwaliteitsafbeeldingen, selectie van producten, trefwoorden, titels en nauwkeurige beschrijvingen in de Franse taal zonder automatische vertalingen of vertalingen van lage kwaliteit.
  • Probeer een vlotte en oplossingsgerichte houding aan te nemen ten opzichte van alle klanten om eenvoudige oplossingen te bieden

Waarom is verkopen op Cdiscount met Koongo voordelig?

Cdiscount is geïntegreerd met Koongo en het is een uitstekend verkoopkanaal voor verkopers die zich richten op de Franse markt. Vanaf nu worden je productprijzen, voorraden en nieuwe producten in realtime gesynchroniseerd via API. Koongo houdt je gegevens altijd up-to-date met een ongeëvenaarde update-frequentie voor producten, zodat alle wijzigingen in je winkel automatisch worden verzameld. Je krijgt de kans om je aanbiedingen, producten of verzendingen eerder aan te passen dan andere verkopers. Je kunt zelfs je productprijzen in realtime aanpassen en je concurrenten in de gaten houden, dankzij dynamische prijssoftware zoals Prisync.

Met trots kondigen we een groot voordeel aan voor nieuwe verkopers van Koongo en Cdiscount die in 2021 de volgende link gebruiken. Cdiscount biedt Koongo-gebruikers een gratis Cdiscount-account voor 3 maanden. Je hoeft de eerste 3 maanden geen maandelijkse abonnementskosten te betalen. Je kunt dus tot 120€ besparen als je de Koongo-service gebruikt.

Registreer je hieronder voor een Cdiscount-account:

Andere voordelen

Daarnaast biedt het verkopen op Cdiscount met Koongo andere voordelen, zoals:

  • Geavanceerde filterfuncties: Je kunt bijna alles filteren om alleen te exporteren wat nodig is. Van productattributen tot specifieke trefwoorden. Met Koongo kunnen al je attribuutgegevens worden gebruikt voor geavanceerde filterdoeleinden
  • Functies voor het in kaart brengen van categorieën: Je kunt je bestaande categorieën in kaart brengen met de categorieën die door Cdiscount marktplaats worden geleverd in een paar klikken
  • Transformatiefuncties: Je kunt alle informatie en gegevens over je catalogusattributen bewerken en transformeren dankzij de ingebouwde transformatietool van Koongo; de valutaconversie en wisselkoers, voorwaardelijke regels, geavanceerde attribuutcombinatie en editie of het gebruik van reguliere en wiskundige expressies zullen zeker de kwaliteit van je datafeed verbeteren zonder dat je je winkelinstellingen hoeft aan te passen.
  • Met de API-verbinding kun je al je catalogusgegevens moeiteloos bijwerken

Zoals je misschien weet, biedt Koongo volledige ondersteuning voor meer dan +500 marktplaatsen en verkoopkanalen wereldwijd, waaronder Cdiscount.com. Je zult er geen spijt van krijgen dat je Koongo een kans hebt gegeven. Het ondersteunt elk bestaand platform, van Shopify, Magento, Prestashop, CCV Shop tot elk platform van derden. Je hoeft je alleen maar aan te melden om te zien hoe Koongo je verkoop kan stimuleren. Er is geen risico aan verbonden, 30 dagen gratis proefperiode is beschikbaar.

Voor meer informatie kun je de integratiehandleiding van Cdiscount raadplegen of contact met ons opnemen via support@koongo.com. We helpen je graag met de integratie van Cdiscount.com.

Continue reading →

Begin vandaag nog met verkopen met Koongo

of contact met ons opnemen voor meer informatie